Passend pensioenadvies bij uw situatie?

Vanaf 1 januari 2012 verandert er nog meer op het gebied van pensioenen. Om de kwaliteit van pensioenadvies te verbeteren stelt de overheid verplicht dat pensioenadviseurs Wft-gediplomeerd zijn. Wft, oftewel Wet op het financieel toezicht, richt zich op pensioenregelingen die uitgevoerd worden door verzekeraars.

Pensioenadvies: ook ná 1 januari 2012

Pensioen Gilde heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het geven van pensioenadvies en het beheren ervan. Dit, tezamen met het Wft-keurmerk, verzekert u van de beste pensioenoplossing voor uw situatie. Dus ook na 1 januari 2012 is uw pensioen in goede handen bij Pensioen Gilde.

Pensioenfonds, verzekeraar of PPI?

Tot voor kort was Pensioenland onder te verdelen in drie soorten pensioeninstellingen:

 1. Ondernemingspensioenfonds; Pensioenfonds enkel en alleen voor medewerkers van het betreffende bedrijf.
 2. Bedrijfstakpensioenfonds; Pensioenfonds geldt voor alle werknemers, werkzaam bij een bedrijf binnen deze bedrijfstak. Deelname aan een dergelijke pensioenfonds is verplicht.
 3. Verzekeraar (extern); Werkgevers, die niet onder een bedrijfstakpensioenfonds vallen, maar toch een goede pensioenregeling voor hun werknemers willen, brengen dit onder bij een pensioenverzekeraar.

  Sinds begin 2011 is hier een vierde variant bij gekomen;
   
 4. de Premie Pensioen Instelling (PPI). Een PPI is een pensioenuitvoerder die pensioenregelingen uitvoert en pensioenvermogen opbouwt. Echter, de PPI mag zelf geen risico’s verzekeren (zoals langstlevende pensioen of nabestaandenpensioen) en geen garanties geven over het rendement. Met andere woorden; een PPI draagt zelf geen risico. Dat maakt de PPI geschikt voor beschikbare premieregelingen, waarbij wel de premiebijdrage vaststaat, maar niet de hoogte van het uiteindelijke pensioen. Dit laatste kan door de PPI wel ondergebracht worden bij bijvoorbeeld een verzekeraar.

Pensioenadvies op maat

De keus voor een pensioeninstelling wordt voornamelijk bepaald door uw situatie. Pensioen Gilde geeft advies op maat en onderscheidt hierin zes doelgroepen:

Lees verder en overtuig uzelf van de meerwaarde die Pensioen Gilde u te bieden heeft. Nog beter; maak vrijblijvend een afspraak om uw mogelijkheden te bespreken.

Naast het geven van pensioenadvies aan direct betrokkenen, is het geven van trainingen een belangrijke dienst binnen Pensioen Gilde. Speciaal voor HR managers en ondernemingsraden.

DAAROM Pensioen Gilde

 • Specialist in pensioenadvies;
 • Creatief en vernieuwend;
 • Betrouwbare zakenpartner;
 • Gedegen pensioenbeheer;
 • Maatwerkoplossingen;
 • Pensioencommunicatie;
 • Ruim 20 jaar ervaring;
 • Extern deskundige voor intermediairs;
 • Helder en transparant.
 • slide 1
false
60
18
fade
8
1
Spanjelaan 2
9403 DP Assen
T 0592-20 50 10
M 06 20 59 44 22
E [email protected]
Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u zsm terug.

AFM

postadres: Postbus 50015, 9400 LA Assen • Spanjelaan 2, 9403 DP Assen • Kvk 04076430

teksten: 2011 © SLadvieswebdesign: 2011 © Van Beetz Vormgeving